Paul László

2017.06.12.

 

Paul László a XX. századi formatervezés egyik meghatározó alakja, nevét mégis kevesen ismerik.  A magyar-amerikai építész, belsőépítész, designer 1900-ban, Debrecenben született egy bútorgyáros zsidó nagycsaládba.

Cikk folytatása

Nyomtatás Email

Etikett vendéglátáshoz

2017.06.02.

 

Társas lények vagyunk, örömmel látogatjuk meg családtagjainkat, barátainkat, ismerőseinket. Vendéglátóként és vendégként is ajánlott néhány dologra odafigyelnünk. A vendéglátás, a vendégeskedés legfőbb célja a közösen eltöltött minőségi idő, aminek sikere nem az elfogyasztott bor és sütemény mennyiségétől függ.

Cikk folytatása

Nyomtatás Email

Cattelan Italia újdonságok

2017.05.22.

 

Giorgio Cattelan egy 7 gyermekes család legifjabb tagjaként látta meg a napvilágot, az olaszországi Thiene-ben. Édesapja közismert ácsként dolgozott, így a friss fa illata, a bútorkészítés már gyermekkorában magával ragadta.

Cikk folytatása

Nyomtatás Email

Az örökzöld retro

2017.05.15.

 

Ahogy a történelem ismételi önmagát, a lakberendezésben is úgy kerülnek reflektorfénybe újra és újra a régi idők trendjei és a nagy tervezők munkái. Az idő múlásával egyre tágulnak a retro stílus határai: amíg évekkel ezelőtt a stílus jellemzően a fiatalok, a lázadó személyiségek, a kalandorok körében volt népszerű, addig mára ez a kör kibővült, egyre többen keresnek meg minket ilyen irányú elképzeléssel.  

Cikk folytatása

Nyomtatás Email

A Gessi Showroom Milánóban

2017.05.08.

 

Lakásátalakítás, felújítás vagy éppen új ház építése során az egyik legnagyobb költséget a burkolatok és szaniterek beszerzése jelenti. Bizonyára a fürdőszobaszalonokat járva ti is tapasztaltátok, hogy igazán ízlésesen berendezett üzletekkel ritkán találkozik az ember. Nem véletlenül, hiszen széles termékpaletta, a számos kiegészítő szerelvény stílusos bemutatása nem egyszerű feladat. Milánói kalandozásunk során mégis sikerült találnunk egy igazi gyöngyszemet, a Gessi bemutatótermét.

Cikk folytatása

Nyomtatás Email

További cikkek...